Dascălii clujeni: „Nu vrem pensii speciale. Vrem salarii normale”

Cadrele didactice au ieșit, joi, din nou în stradă la Cluj-Napoca pentru a protesta față de nivelul scăzut de salarizare care se aplică în învățământ.

Mii de profesorii și angajați din Educației s-au adunat în Piața Unirii cerând salarii decente și investiții mai mari în educație..

„Lumea e pe poziții. La Cluj, 85% dintre profesori încă protestează în a zecea zi de grevă generală. Oamenii rezistă și sunt foarte nemulțumiți de atitudinea Guvernului și a Ministerului Educației”, a declarat președintele sindicatului SLIPC, Lucia Cojocaru.

Pe parcursul acțiunii, participanții au purtat pancarte pe care scria „Voi ne numărați, Nu ne ascultai!”, Vrem salariile mărite. Nu șantajul cu vechime”, „Îndrăznesc să #rezist!” „Fără educație moare orice nație”, „Vrem siguranță în școli” „Mereu sacrificați, niciodată respectați!”.

Din Piața Unirii, participanții la protest s-au deplasat pe Bulevardul Eroilor, revenind în Piața Unirii,

Participanții la protest au scandat „Demnitate” și i-au chemat pe clujenii să li se alăture. Mesajul lor este clar: „Nu cedăm!”. De asemenea s-a mai scandat: „Nu vrem pensii speciale. Vrem salarii normale”.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut