Creșă nouă la Gherla

În municipiul Gherla, de câțiva ani tot se discută de construirea unei creșe noi, cu toate că până în anii 90 orașul de pe Someș avea două astfel de unități. Una a devenit… sală de fitness, iar alta pur și simplu s-a golit.

Adevărul este că a scăzut numărul copiilor mici, iar odată  cu desființarea fabricilor din localitate, mamele au avut posibilitatea îngrijirii copiilor la domiciliu. În ultima perioadă, însă, tot mai mulți părinți solicită reînființarea creșei. Edilii urbei au hotărât să construiască una nouă.

Zilele trecute a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului local Gherla, unde un proiect de hotărâre se referă la construcția unei creșe noi în oraș. Referatul proiectului se referă la predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții SA, pe baza unui protocol, a unui teren în suprafață de 6675 mp, pe strada Parcului, pe actualul teren II de fotbal de lângă stadion, în vederea și pe perioada realizării unei construcții cu destinația de creșă. După predarea amplasamentului și al obiectivului realizat se propune să se mențină destinația acestuia și să fie întreținut pe o perioadă de minim 15 ani.

Inițiativa administrației locale este o noutate surprinzătoare, în condițiile în care, anul trecut, consilierii au votat un proiect care aproba reînființarea creșei într-o clădire care a avut aceeași destinație.  Este vorba de locația de pe strada Plugarilor, aflată nu tocmai într-o stare bună. În această situație edilii au decis ridicarea unei clădiri noi.

Orașul va asigura cheltuielile pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat, etc.), suprafețele de teren necesare pentru depozitare și organizarea șantierului.

La Gherla, tot pe terenul de fotbal destinat antrenamentelor, din vecinătatea stadionului din parc, se va construi și un bazin de înot acoperit, la fel, o investiție importantă a administrației locale. Întrebarea noastră este: prin realizarea acestor lucrări, unde se vor pregăti sportivii gherleni?!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut