Cosmetizarea arborilor, în municipiul Gherla

Chiar dacă diminețile sunt încă reci, în timpul zilei avem deja temperaturi de primăvară. În municipiul Gherla asta se simte și în atmosfera de muncă specifică  lunii mărțișorului.

Pe agenda de lucru a Primăriei găsim lucrări tradiționale perioadei în care ne aflăm. Mai târziu (probabil și din cauza iernii prelungite) față de alți ani, pe străzile orașului au demarat lucrările la cosmetizare a arborilor, o activitate gospodărească ce se executa de obicei la sfârșitul lunii ianuarie. Echipele de muncitori de la SC ADP SA (fosta RADP), zilele trecute au luat cu asalt cele 106 străzi de pe raza municipiului, curățind copacii de crengile uscate. Vegetația tăiată a fost transportată cu utilajele societății la depozitul de pe strada Hășdății, nelăsând nimic la marginea drumurilor sau pe trotuare. Asemenea lucrări de sezon au fost efectuate și pe aleile din jurul blocurilor de locuințe din cele trei mari cartiere ale orașului. De asemenea, au fost curățați pomii și arborii  pe raza parcului mare, dar și pe marginea drumurilor care trec prin localitate. După aceste acțiuni de bună gospodărire spațiile verzi rămân mai curate, mai bine întreținute.

La Gherla, peste puțin timp încep pregătirile parcurilor și zonelor verzi în vederea plantărilor de flori, dar până atunci angajații de la SC ADP SA curăță șanțurile și rigolele de pe marginea străzilor principale, urmând ca astfel de lucrări să fie realizate și pe ulițele de la marginea urbei.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut