Conducători auto depistați sub influența substanțelor psihoactive

Polițiștii clujeni, cu sprijinul efectivelor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județe, continuă acțiunile de prevenire și combatere a consumului de alcool și substanțe stupefiante la volan, cât și pentru prevenirea evenimentelor negative în trafic.

În cadrul unei acțiuni desfășurate la sfârșitul săptămânii pe DN VOCE, tronsonul dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Apahida, precum și pe DN1C E576, tronsonul dintre municipiul Cluj-Napoca și municipiul Gherla, au foste efectuate peste 800 de testări cu aparatele alcooltest și aparatele drugtest. În urma abaterilor constatate, s-au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale (dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice), valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei. De asemeni, în cazul a 22 de conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere. În cazul a 17 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare.

„În cadrul activităților au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consumul de substanțe stupefiante, 3 pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere” – informează IPJ Cluj.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, echipajele de poliție rutieră au acționat în cascadă pe DN1C E576, peste  700 de conducători auto fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

În urma activităților au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 29.000 de lei, dintre care 5 pentru consumul de alcool. Pentru nerespectarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. În cazul a 12 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut