Clujotronic 2021

Clujotronic revine din 1 în 3 octombrie la Muzeul de Artă din Cluj cu o explozie de lumină și vibrație, energie și jocuri, experiențe imersive și întâlniri memorabile.

Ajuns anul aceasta la a zecea ediție, festivalul organizat de Institutul Francez și de Centrul Cultural German din Cluj-Napoca conectează trecutul, prezentul și viitorul prin combinarea creativă a artei cu tehnologia.

Deschiderea oficială a festivalului are loc vineri, 1 octombrie de la ora 20.00, în curtea Muzeului de Artă, cu lansarea, în premieră, a Planet Warrior, primul joc video educativ, marca Clujotronic. Acest joc este rezultatul ideathon-ului organizat în luna mai, în cadrul căruia participanții au lucrat la conceptul unui joc video care să dezvolte capacitatea de luare a deciziilor și gândirea critică a adolescenților. Ideea a fost ulterior transformată într-un joc pe mobil de studioul clujean Tractor, Set, Go!.

Lansarea va fi urmată de un proiect original de artă digitală interactivă. care promite să transforme, timp de 3 seri, curtea Muzeului de Artă într-un laborator experimental multimedia.

Festivalul va prezenta, de asemenea, o serie de lucrări de artă digitală ale unor artiști români, un proiect franco-german de realitate augmentată care explorează străfundurile oceanelor și opt jocuri video independente din Franța, Germania și România. care vor face deliciul pasionaților de gaming.

Închiderea festivalului va avea loc duminică seara. la Casa Tranzit. cu un performance al artistei române Alira Mun, urmat de Terre promise, spectacol audio-vizual al DJ-ului francez Blutch, care creează un univers poetic și imersiv pe ritmuri electro, breakbeat și house.

Intrarea la festival este liberă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut