Carduri sociale în valoare de 200 lei – prin programul „Alimente”

Primăria Cluj-Napoca a început distribuirea tichetelor sociale pe format electronic (carduri) prin programul Alimente. Acest ajutor anual se acorda, până în prezent, sub formă de tichete sociale pe suport de hârtie.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat anul acesta acordarea de tichete sociale pe suport electornic în valoare de 200 lei/an, în cadrul Programului social „Alimente” pentru mai multe categorii de persoane vulnerabile cu domiciliul/reședința în municipiul nostru, și anume: persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie; șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie; beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; victimele traficului de persoane; victimele violenței domestice.

​În perioada 22 august – 22 decembrie 2022, beneficiarii pot ridica tichetele sociale pe suport electronic în cadrul Programului social „Alimente”.

​Toți beneficiarii programului vor fi informați și prin invitații scrise, trimise prin poștă, să se prezinte la unul dintre centrele de distribuție arondate pentru a ridica tichetele sociale (carduri). Este necesar ca aceștia să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, în original. Titularul tichetelor sociale va primi un card ce va fi alimentat cu suma de 200 de lei. În situația în care titularul nu se poate prezenta, persoana împuternicită va avea asupra sa și buletinul/cartea de identitate (în original) a titularului tichetelor sociale.

Adresele locațiilor de unde pot fi ridicate tichetele sociale (carduri) sunt: Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11; Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A; Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108; Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5) pentru locuitorii cartierului Gheorgheni.

​Persoanele eligibile care nu au depus cereri pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social „Alimente” 2022, mai pot face acest lucru până în ultima zi lucrătoare a lunii noiembrie 2022.

​În cadrul programului social „Alimente” în perioada 15 aprilie – 20 iulie au fost depuse un număr de 5250 de cereri pentru acordarea tichetelor sociale, fiind aprobate până acum 4426 de cereri ce sunt distribuite începând cu data de 23 august 2022.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut