Bursele elevilor se mențin

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor aferente anului școlar 2022-2023, pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.

Acestea ar urma să se mențină la nivelul celor acordate în al doilea semestru al anului școlar trecut.. Astfel, bursele de performanță ar urma să fie în valoare de 500 lei, cele de merit- pentru media 10- de 275 lei, de merit- pentru media 9,50 și 9,99- 225 lei, bursele de studiu ar urma să fie în valoare de 200 lei, iar cele sociale de 250 lei.

Bursele elevilor au fost majorate anul școlar trecut, în primul semestru copiii beneficiind de sume mai mici. Atunci, bursa de performanță era de 300 lei, cea de merit de 120 lei, la fel și cea de studiu, cea socială fiind în valoare de 200 lei.

Reprezentanții municipalității au atras atenția în repetate rânduri, că investițiile în educație, în școli, sprijinul pentru elevi și părinți reprezintă o prioritate. În Cluj-Napoca, 20% din impozitele și taxele locale sunt reinvestite în educație: infrastructură educațională, burse școlare, transport gratuit, echipamente educaționale moderne sau autobuze școlare pentru transportul elevilor.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut