Bani pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Consilierii județeni clujeni au aprobat, în ședința de joi, un proiect de hotărâre care vizează alocarea sumei de 50.000 lei elevilor care au obținut nota maximă la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Printr-o hotărâre recentă a CJ Cluj s-a aprobat nominalizarea din bugetul local al județului Cluj pe anul 2021 a sumei de 50 mii lei pentru organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare/judeţene. În contextul pandemiei de COVID-19, însă, anul acesta nu au fost organizate olimpiade și concursuri școlare și județene, iar suma mai sus menționată nu a fost cheltuită.

Forul administrativ județean arată că în sesiunea iunie – iulie 2021, o serie de elevi din județul Cluj au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și examenul de Evaluare Națională, astfel încât se impune nominalizarea sumei de 50 mii lei pentru premierea acestor elevi.

Pentru recompensarea performanțelor individuale ale elevilor din învățământul preuniversitar este oportună acordarea premiilor drept recompensă pentru efortul depus și mulțumire pentru exemplul dat comunității. Ținând cont de argumentele prezentate mai sus, în vederea susținerii și finanțării educației, considerăm necesară şi oportună propunerea privind alocarea din bugetul local al județului Cluj pe anul 2021 a sumei de 50 mii lei pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și examenul de Evaluare Națională“, argumentează forul administrativ județean.

După aprobarea acestui proiect, inspectorul general al IȘJ Cluj, Marinela Marc, a propus, ca pe viitor, în măsura posibilităților, să fie premiați și profesorii care au obținut nota 10 la examenele de anul acesta de Definitivat, respectiv Titularizare.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut