Au fost recepționate lucrările de reabilitare a Palatului Reduta

Consiliul Județean Cluj anunță că a finalizat procedura de recepție a lucrărilor care au vizat reabilitarea imobilului în care funcționează secția pavilionară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Contractul care a vizat intervențiile asupra acestui monument istoric emblematic al Clujului a fost derulat în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene ,,Restaurarea anvelopei Palatului Reduta, în prezent Muzeul Etnografic al Transilvaniei”.

Conform reprezentanților CJ Cluj, recepționarea lucrărilor atestă faptul că acestea s-au derulat conform documentațiilor și autorizației eliberate în acest scop, astfel încât vizitatorii Muzeului Etnografic al Transilvaniei să aibă acces într-un spațiu modern și care îndeplinește toate standardele de siguranță.

Proiectul a vizat restaurarea fațadei clădirii prin înlăturarea vechilor tencuieli, rerostuiri, zugrăveli, montarea de glafuri noi la ferestre, repararea ornamentelor și vopsirea grilajelor. Intervențiile la nivelul acoperișului-anvelopei nord a Palatului Reduta au constat în înlocuirea învelitorilor din țiglă ceramică solzi și a tablei din zona ceasului, alături de alte lucrări conexe. Reabilitarea a cuprins, de asemenea, subsolul, unde peste scara de acces a fost montată o copertină de protecție din sticlă laminată, s-a intervenit la nivelul tencuielilor, a pardoselilor încăperilor, au fost montate balustrade metalice la scări și au fost  înlocuite uși. Totodată, parterul, etajul 1 și mansarda au fost parte a acestui amplu proces de reabilitare iar pentru asigurarea circulației vizitatorilor, dar nu numai, a fost montată și o nouă poartă din lemn. Amenajările exterioare au vizat, în principal, înlocuirea pavajului existent cu unul nou semicarosabil din piatră cubică, aplicarea unei membrane de protecție și ventilație a zidurilor din jurul clădirii, nivelarea pământului.

Investiția finanțată din fonduri nerambursabile a avut o valoare totală de 5.309.699, 18 lei, cu TVA.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut