Ambasadorul Japoniei în România, în prima sa vizită oficială la Cluj

Autoritățile clujene au primit, miercuri, vizita noului ambasador al Japoniei în România.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a primit miercuri, vizita unei delegații formate din Excelența Sa, Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, și Mio Sekiya, secretar și atașat cultural al ambasadei. Întâlnirea a avut drept scop dezvoltarea relațiilor de cooperare, precum și identificarea unor modalități de consolidare a prezenței investitorilor japonezi în această zonă şi de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două părți.

Vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat, a subliniat că experiențele și cunoștințele partenerilor japonezi ne pot fi utile în derularea unor viitoare proiecte de dezvoltare a județului. Cu ocazia acestei vizite, ambasadorului i-au fost prezentate potențialul economic și investițional al județului Cluj dar și principalele proiecte de investiții aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate. În acest sens, Marius Mînzat a subliniat rolul Parcurilor Industriale Tetarom și multiplele facilități pe care acestea le oferă. De asemenea, omologului nipon i-au fost prezentate investițiile în infrastructura spitalicească gestionate de Consiliul Județean – Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

La rândul său, E.S. Hiroshi Ueda s-a arătat interesat de proiectele aflate în derulare la nivelul Consiliului Județean.

Și prefectul județului Cluj, Tasnadi István-Szilárd, a primit vizita E.S. Hiroshi Ueda, ambasador al Japoniei în România. Discuțiile au vizat aspecte privind desfășurarea campaniei de vaccinare, atât în județul Cluj cât și în Japonia, fiecare oficial evidențiind necesitatea vaccinării pentru scăderea numărului de persoane infectate, dar și modalitățile eficiente de creștere a numărului de persoane vaccinate. De asemenea, cei doi oficiali și-au manifestat intenția dezvoltării, pe viitor, a relațiilor bilaterale, în special în domeniul economic și academic, prin creșterea numărului firmelor japoneze la nivelul județului Cluj, precum și a numărului de studenți interesați de oferta academică a universităților clujene. Crearea de locuri de muncă pentru clujeni de către firmele japoneze va duce la dezvoltarea economică a județului, creând în același timp competitivitate în rândul angajatorilor.

La final, E.S. s-a arătat încântat de discuțiile inițiate si a scris câteva cuvinte în cartea de onoare a Instituției Prefectului. În cursul zilei de astăzi, E.S. Hiroshi Ueda urmează să se întâlnească cu primarul Emil Boc și să viziteze Centrul de Industrii Creative din cartierul Lomb.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut