Activitate intensă în serele gherlene

Afară e frig, în sfârșit iarna și-a făcut apariția și pe meleagurile someșene, dar lucrătorii SC ADP SA Gherla deja fac pregătiri pentru sezonul de primăvară.

Momentan, grija lor este să întreține străzile și drumurile în condițiile depunerii zăpezii sau a poleiului, dar gândurile se îndreaptă și spre sosirea anotimpului călduros. Cel puțin asta reiese din faptele personalului muncitor de la serele aparținând SC ADP SA, care pregătesc florile în vederea plantării afară pe zonele verzi.

Cele șase muncitoare lucrează la întreținerea răsadurilor din sere, unde sunt asigurate condițiile de climă. Printre speciile de flori la Gherla, cele mai agreate sunt panseluțele, care an de an înfrumusețează zonele verzi și parcurile orașului. Desigur, în sere se mai întrețin și trandafirii și lalelele, dar și alte specii de flori, admirate în fiecare vară de turiștii care vizitează municipiul. Peisagistul Florin Pop (de altfel, un talentat pictor, cu mai multe expoziții personale) ne-a declarat că activitatea în sere se derulează în condiții bune și conform graficului, dar totul depinde de condițiile meteorologice. Oricum, perioada optimă a plantărilor de flori pe raza urbei este luna mai, dar cu ocazia zilei de 8 Martie unitatea desface pentru populație și flori în ghiveci. Importantă este preocuparea conducerii SC ADP SA Gherla în vederea pregătirii în condiții optime a lucrărilor sezoniere din primăvară, când angajatele sectorului sere ies în parcurile și zonele verzi de pe raza localității.

Printre noutățile acestui an sunt trei noi aranjamente florale, perene, amenajate în diferite locații de pe domeniul public.

Angajații de la SC ADP SA Gherla recent au finalizat și cosmetizarea arborilor de pe străzile orașului și în curând vor începe amenajarea zonelor verzi din incinta parcului mare, un loc mult căutat de locuitorii orașului și de numeroșii vizitatori din țară și străinătate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut