Acțiune preventivă în Cluj-Napoca

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat luni, 5 iulie, o acțiune punctuală, cu caracter preventiv,  cu scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, punerii în aplicare a prevederilor legale specifice stării de alertă și prevenirii accidentelor de circulație.

În cadrul acțiunii, la care au participat polițiști din cadrul Secțiilor 1-7 Cluj-Napoca, Biroului Rutier și Biroului pentru Centru Universitar, au fost verificate piețe și mijloace de transport persoane din cartierul Mărăști, „în vederea prevenirii infracționalității stradale și verificării respectării normelor instituite în contextul stării de alertă” – după cum precizează IPJ Cluj. În același timp, au fost instituite filtre rutiere pe raza municipiului, pentru verificarea respectării regulilor de circulație, atât de către conducătorii auto, cât și de către ceilalți participanți la trafic.

Au fost legitimate 89 de persoane și au fost verificate 45 de vehicule. De asemeni, au fost verificate 9 obiective economice din cartierul Mărăști.

Abaterile constatate au condus la aplicarea a 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice, iar 4 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut