Terapie prin artă în spitalele clujene

Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii – unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj -, împreună cu alte două instituții medicale clujene – Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Dr. Octavian Fodor”, se alătură celei de-a șasea ediții a proiectului „Terapie prin Artă”.

Proiectul, conceput de Asociația Create.Act.Enjoy, se derulează până în 19 iulie a.c. și își propune ca, pe parcursul a șase săptămâni de activități creative și recreative, să ofere pacienților, aparținătorilor și personalului medical bucuria de a participa la un festival al artelor.

În cadrul proiectului, până în data de 24 iunie a.c., la nivelul Spitalului Clinic de Recuperare se vor desfășura momente artistice cu clovni, momente artistice cu mimi și personaje de basm, ateliere creative, concerte și acțiunea „Rudă pentru o zi”, care constă în vizitarea pacienților fără aparținători. La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii se vor desfășura, în perioada 12 iunie – 1 iulie, șase întâlniri în cadrul cărora vor avea loc momente artistice cu clovni, mimi și personaje baroce. Sâmbătă, 30 iunie, copiii internați vor fi vizitați de personaje celebre, iar în data de 1 iulie, în cadrul acțiunii „voluntari de poveste”, celor mici li se vor citi povești.

Conform celor anunțate de Consiliul Județean Cluj, ediția din acest an este „cea mai complexă de până acum, iar din dorința de a-i inspira pe pacienți să se relaxeze și să-și stimuleze gândurile pozitive, organizatorii îi vor invita să călătorească direct din spital în vacanțele mult visate, cu ajutorul realității virtuale” – cea mai nouă componentă a atelierelor creative, alături de teatru, improvizație, scriere creativă, colaj, creare de obiecte decorative, pictură sau muzică. Totodată, pe lângă invitația de a cânta împreună la atelierul muzical, pacienții vor avea parte și de concerte în aer liber, în curtea spitalelor, susținute de pianistul Cadmiel Boțac și trupa Infusion.

M. T.

Articole din aceeasi categorie