ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Teatrul Național din Cluj-Napoca, ediția a XIII-a

*luni, 27 martie*

Teatrul Național din Cluj-Napoca celebrează ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI, 27 martie 2023, cu o nouă ediție a îndrăgitului eveniment ZIUA PORȚILOR DESCHISE. Creată pentru a consolida legătura dintre teatru și publicul său, ZIUA PORȚILOR DESCHISE este un eveniment anual care cuprinde activități diverse din sfera artistică dedicate atât celor mici, cât și celor mari.

Manifestarea va debuta cu spectacolul de teatru pentru copii DESPRE STELE, o producție MiniREACTOR, iar cei mici se vor putea bucura apoi de zona de creație care le este dedicată, de atelierele de marionete, baloane uriașe de săpun și jonglerii conduse de Magic Puppet, și de sesiunea de face painting și baloane modelabile a echipei de la Tărâmul Fericirii. Așteptată cu entuziasm este și lectura publică susținută de creatorul seriei „Olguța”, autorul Alex Moldovan. Acesta va lectura POVESTIRI DE CITIT PE SUB BANCĂ și va rămâne cu noi pentru o sesiune de discuții și autografe.

Vizitele în culise ghidate de actorii Teatrului nu vor lipsi nici anul acesta din program.

Adolescenții vor avea ocazia să descopere mai multe despre munca actorului participând la atelierul de teatru și improvizație condus de Diana Buluga, actriță a Teatrului Național din Cluj-Napoca și manager Create.Act.Enjoy. De neratat este și NOROC SĂ AI, un spectacol de teatru sonor produs de Teatrul Improbabil care are la bază textul lui Cosmin Stănilă, actor al Teatrului Național Cluj-Napoca.

Programul Zilei Porților Deschise va include o repetiție cu public la cea mai recentă premieră a Teatrului Național, ÎMBLÂNZIREA SCORPIEI după William Shakespeare, condusă de regizoarea spectacolului, Leta Popescu.

Începând cu ora 17:00, iubitul actor Marian Râlea, „Magicianul”, revine la Teatrul Național din Cluj-Napoca în postura de INVITAT SPECIAL AL ZILEI, pentru un dialog magic cu actorii Anca Hanu și Cătălin Herlo.

Ziua se va încheia cu un spectacol de poveste: BASME VECHI ȘI BASNE NOI, o producție Texte Bune în Locuri Nebune. Ne vor încânta cu povești spuse cu măiestrie actorii: Ionuț Caras, Matei Rotaru, Cosmin Stănilă și Radu Dogaru. Universul sonor al poveștilor va fi animat de muzica lui Bogdan Rakolcza.

În pregătirea evenimentului, și ca o marcare simbolică a aniversării de 13 ani a Zilei Porților Deschise, Teatrul Național Cluj-Napoca invită publicul să descopere o selecție captivantă de fotografii din spectacolele sale în cadrul expoziției Portrete ale Efemerului – cele mai frumoase fotografii de spectacol, 2010-2023. Expoziția poate fi vizitată pe Bulevardul Eroilor, în cadrul instalației expoziționale 10×10 a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, până în data de 15 aprilie 2023.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Cei interesați să participle la atelierul de teatru și improvizație pentru adolescenți (14-18 ani), susținut de actrița Diana Buluga, sunt invitați să se înscrie în prealabil la adresa de email atelier@teatrulnationalcluj.ro (în limita a 14 locuri).

Redăm în continuare programul complet al Zilei Porților Deschise la Teatrul Național Cluj-Napoca: 11:00-11:45, Sala mare: Despre stele (o producție MiniREACTOR), spectacol de teatru pentru copii de Ana Cucu-Popescu, vârsta minima recomandată 4 ani* 11:30-17:00, Foaier rang III: zona de creație pentru copii*11:30-14:30, Foaier rang III: face painting și baloane modelabile (tărâmul fericirii), vârsta minimă 3 ani*12:00-13:00, Foaier rang II, dreapta: atelier de marionete (magic puppet)*12:00-13:00, Foaier rang II, stânga: Alex Moldovan – povestiri de citit pe sub bancă, texte în lectura autorului și sesiune de autografe (9-14 ani)*12:00-13:00, Esplanadă: atelier de baloane uriașe de săpun (Magic Puppet)*13:30-14:30, Foaier, rang II, stânga: Astăzi se improvizează!, atelier de teatru și improvizație pentru adolescenți cu actrița Diana Buluga*15:00-15:30 – Esplanadă: jonglerii (Magic Puppet),12+*16:00-16:30 – Esplanadă: jonglerii (Magic Puppet), 12+*Evenimente speciale: 12:15-15:15: vizite în culise ghidate de actori ai Teatrului Național din Cluj-Napoca*13:30-16:00, Foaier rang II, dreapta: Noroc să aiTeatru Sonor (o producție Teatrul Improbabil) de Cosmin Stănilă*16:00-16:50, Scena mare: repetiție cu public, urmată de discuţii cu realizatorii spectacolului Îmblânzirea scorpiei după William Shakespeare, regia: Leta Popescu, 14+*17:00-17:50, Scena mare: invitatul special al zilei, actorul Marian Râlea, în dialog cu actorii Anca Hanu și Cătălin Herlo*18:00-19:40, Scena mare: Basme vechi și basne noi (o producție Texte bune în locuri nebune), regia și scenariul: Ionuț Caras

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut