Ziua Mondială a Apei, marcată la Gherla prin muncă

După cum știm, la 22 martie, în fiecare an, se marchează Ziua Mondială a Apei. Noi am fost curioși cum se sărbătorește acest eveniment în cadrul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA.

Dimineață, la ora 8:00, tot personalul aflat la serviciu, la sediul de pe strada Liviu Rebreanu, la ieșirea spre comuna Fizeșu Gherlii, s-a aflat în cea mai spațioasă încăpere a clădirii, unde pe lângă obișnuita ședință operativă, în care se discutau cele mai importante probleme ale organizării muncii, directorul Vasile Morar nu a uitat să felicite tot colectivul de muncă cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. După acest moment, toată lumea s-a apucat de lucru, fiindcă pe agenda zilnică au fost multe investiții edilitare ce trebuiau executate.

Chiar în acea zi, pe strada Theodor Speranția se acționa la schimbarea conductei de canalizare, iar pe strada Mintiului – unde a fost reînnoită atât rețeaua de apă, cât și de canalizare – se finisau ultimele lucrări. Tot în ultimele zile, angajații sucursalei gherlene au avut multă treabă pe strada Crișan, dar și în cartierele MR1, „Între ape” și „Tineretului, unde au fost schimbate conductele de apă și canalizare. Pe strada Hășdății a fost prelungit sistemul de canalizare, ce va deservi noul cartier al municipiului Gherla.

Numai în primele două luni ale acestui an, muncitorii serviciului apă-canal au contribuit la reînnoirea rețelei de apă-canal pe nu mai puțin de 20 de kilometri. Un volum mare de muncă, de care s-au achitat în condiții bune angajații sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA.

Urmează o perioadă de încălzire, când una din preocupările specialiștilor gherleni este și asigurarea unei presiuni corespunzătoare a apei potabile pe toată raza municipiului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut