Ziua Internațională a Donatorului de Sânge, marcată de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj continuă, la fel ca în anii precedenți, demersurile prin intermediul cărora marchează în data de 14 iunie Ziua Internațională a Donatorului de Sânge.

Astfel,  după cum anunță reprezentanții CJ Cluj într-un comunicat de presă, în seara zilei de vineri, 14 iunie 2024, sediul Consiliului Județean Cluj, situat pe Calea Dorobanților nr. 106, precum și stadionul Cluj Arena vor fi iluminate în culoarea roșie în semn de solidaritate cu toți donatorii de sânge, care aleg să fie alături de semenii aflați în situații medicale dificile și să contribuie prin gestul lor la salvarea vieții celor suferinzi.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, îndeamnă clujenii să doneze sânge: „Este un bun prilej pentru a readuce în atenția cetățenilor importanța donării de sânge și de componente sanguine. Încurajăm, o dată în plus, toate persoanele care pot dona să facă acest simplu gest, dar cu o importanță aparte pentru pacienții internați în spitale, și să doneze sânge, dar mai ales trombocite. Donează sânge, fii erou!”

Cei care doresc să răspundă chemării reprezentanților CJ Cluj și să acorde o șansă în plus vieții pot dona la Centrul de Transfuzie Sanguină, situat în Cluj-Napoca, pe strada Nicolae Bălcescu, la nr. 18, între orele 07.30 și 13.30. 

În același comunicat se arată faptul că între Consiliul Județean Cluj și Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” a fost încheiat un protocol de colaborare în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge în baza căruia CJ Cluj se implică activ în campaniile de conștientizare derulate la nivelul județului Cluj, obiectivul principal fiind creșterea numărului donatorilor de sânge.

T.S.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut