Ziua Interacțiunii Om-Animal – Anul acesta, doar în mediul virtual

Ediția a XX-a, aniversară, a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), organizată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, prin Facultatea de Medicină Veterinară, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Universitatea Babeș-Bolyai, se va desfășura anul acesta, în 1 iunie, doar în mediul online, sub forma unor webinarii.

„Având în vedere că trebuie să ținem cont cu toții de măsurile de prevenție a răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar fiind și motivați de succesul pe care l-a avut fiecare ediție outdoor a ZIOA de până în prezent, reuniunea din 1 iunie propune o agendă cu teme generoase din cadrul conceptului ZIOA – Interacțiunea optimă om-animal, prin educație și promovarea respectului față de oameni, animale și mediu” – informează USAMV.

Conform sursei citate, fiecare webinar va cuprinde 20 minute de prezentare și 10 minute de întrebări și răspunsuri. De asemeni, va exista un spațiu de prezentare a materialelor video produse de partenerii din comunitate (ONG-uri, cabinete, școli, muzee), prin care participanții vor cunoaște povești de succes și valorile acestora. Și-au confirmat prezența cu materiale video: Muzeul de Zoologie al UBB, Vivariul UBB, Animal Society București, Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Mâț Tomi & Co, Transylvania Animal Care, Faoro Sport Dogs, Descoperă Natura, iCare, Asociația Incluziv Câini de Terapie Sibiu, Asociația Hip Tep Aiud, Centrul Armonia, Asociația Autism Transilvania, SOR, ASPR (Fabrica de Zâmbete) și OsPN.

Reuniunea va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi, la ora 9:45, și de organizatori – prorector USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Andrei D. Mihalca, respectiv conf. dr. Alina S. Rusu (UBB). Seriile de webinarii vor avea loc în intervalul orar 10:00 – 14:30. Între temele abordate: Cum să ne protejăm sănătatea în interacțiunea cu animalele? (Prof. univ. dr. Andrei D. Mihalca, USAMV); Starea de bine a animalelor de companie (Conf. dr. Ciprian Ober, USAMV); Viața noastră cu pisicile: Mituri și realitate (Psiholog Ana-Maria Băsceanu, Mâț Tomi & Co); Sporturile canine și importanța lor în relația om-câine (Instructor canin Iulia Lazăr, Dresaj Canin Pet Joy Sports) ș.a.

Participarea la eveniment este gratuită, iar accesul online se va putea face doar de la ora 9:30, atunci când se va da acceptul de intrare în audiența virtuală, la adresa https://meet.google.com/acr-bjgc-qyh?authuser=1.

M. T.

Articole din aceeasi categorie