Zilele Clujului 2022, un weekend plin de evenimente

Experiența Zilele Clujului ediția a zecea continua cu noi evenimente și în weekend.

Festivalul multiculturalității ne așteaptă sâmbătă și duminică, între orele 10-20, în Parcul Central Simion Bărnuțiu cu o expoziţie de obiecte tradiţionale din cultura popoarelor și activități culturale interactive – Organizator: Centrul pentru Cooperări Internaționale, Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului – filiala Cluj, Grupul de Parteneriat African. De asemenea, în același cadru putem viziona expoziția intitulată Simbol pentru pace și unitate, semnată Maria Prymachenko, cunoscut pictor ucrainean de artă tradițională. Sala „Gheorghe Sion” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” găzduiește expoziția Avram Iancu în Colecțiile Speciale de la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga, sâmbătă și duminică, între orele 10-15. Pe Strada Potaissa și în zona Zidul Cetății regăsim o adevărată tabără istorică – ateliere, expoziție, spectacole, jocuri medievale, în intervalul 10-20. Parcul Central va fi, totodată, gazda Promenadei cărților (sâmbătă-duminică, orele 10-20) dar și a spectacolului interactiv de teatru pentru copii „Bucătarul regelui”, prezentat de Magic Puppet, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11. Tot sâmbătă, de data aceasta în Piața Muzeului, Teatrul de Păpuși „Puck” va fi prezent, de la ora 12, cu piesa „Croitorașul cel isteț”. Sâmbătă, începând cu ora 13, la Turnul Croitorilor va avea loc lansarea volumului „Ucraina crede în lacrimi”, autor Dumitru Cerna, apărut anul acesta la editura Casa Cărții de Știință. Prezintă: Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă, Adrian Țion – prozator și critic literar, Marius Țion – scriitor, Ada Blendea – publicist și editor de carte. De la ora 17.00, în Piața Unirii ne vom putea delecta, sâmbătă, cu mult așteptata paradă a Zilelor Clujului, iar compania de teatru, acrobație și jonglerie Famous Art va colora și însufleți Piața Unirii până la ora 21. De la ora 19:00, seria concertelor de muzică clasică în piața centrală a orașului va fi deschisă de cei de la Bigg Dimm a’Band, urmați de studenți ai specializării CANTO de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”. De la 20:30 este programat concertul extraordinar „The Peacemakers” de Karl Jenkins, prezentat de Filarmonica de Stat „Transilvania”, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca și Corul Junior VIP.

Evenimentele continuă și în ziua de duminică, 9 octombrie, la Baza Sportivă Gheorgheni Teatrul Magic Puppet prezintă, de la ora 11, spectacolul de magie „Cine e în joben?”, iar la Cinema Dacia, Asociația AnimaArt ne aduce spectacolul de teatru intitulat „Povestea lui Curaj”, tot de la ora 11. De la ora 12, Teatrul Puck prezintă în Piața Muzeului piesa „Aventurile lui Plüm-Plüm”, în limba maghiară, iar în Piața Unirii debutează un adevărat regal folcloric cu acompaniamentul orchestrei Regal Transilvan, începând cu ora 12.30. Parcul Central va răsuna pe ritmuri latino-americane într-un spectacol de muzică și dans susținut de Fernando Mencias, Fidias Vasquez și Joyce Dejeu, începând cu 17.45.

Tot în cadrul Zilelor Clujului ne putem bucura și de Cluj Simphony Experience. Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18, SING FOR LIFE aduce împreună peste 1000 de persoane care vor cânta la unison în Piața Unirii, într-un apel comun la viață, iubire și conectare. Iar duminică, 9 octombrie, Fanfara Diviziei 4 Infanterie Gemina va susține un concert în Parcul Central, de la ora 14, pornind de la tema „MAKE MUSIC, NOT WAR”, urmat apoi de concertul elevilor Școlii de agenți de poliție „Septimiu Mureșan”, la Casa Matei Corvin, de la ora 15.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut