Zeci de noi intervenții ale pompierilor după furtuna de la Cluj-Napoca

Pe parcursul zilei de luni au continuat să se înregistreze solicitări la ISU Cluj din partea cetățenilor din Cluj-Napoca pentru înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții doborâte de vijelia de duminică seara.

Conform celor anunțate de purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș, opt echipaje ale ISU Cluj au intervenit luni în 34 de situații, pentru a înlătura elementele distruse de vijelie și care reprezentau un potențial pericol pentru cetățeni prin instabilitatea lor, dar și pentru evacuarea apei acumulate într-un subsol.

„Au fost înlăturați arbori doborâți în 23 de locații și au fost îndepărtate elemente de acoperiș sau diverse materiale de construcții în 13 cazuri. Echipe din cadrul Serviciului Spații Verzi al Primăriei municipiului Cluj-Napoca au intervenit alături de echipajele ISU în alte 9 locații pentru degajarea arborilor, iar specialiștii furnizorilor de utilități au desfășurat, de asemenea, lucrări pentru remedierea rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului” – a declarat lt. col. Andrei Biriș.

Marți dimineața, începând cu ora 5:50, au fost înregistrate nouă solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri sau locuințe, majoritatea din municipiul Cluj-Napoca (doar una din localitatea Vâlcele și una din localitatea Baciu). De asemeni, au mai fost desfășurate două acțiuni pentru îndepărtarea arborilor căzuți

M. TRIPON

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut