Zeci de mii de vizitatori la Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Maraton la ediția viitoare

Peste 30.000 de vizitatori, câteva mii de titluri prezentate și altele mii vândute, conferințe, întâlniri cu scriitori, numeroase lansări de carte sunt doar câteva dintre reperele acestei ediții ale Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT).

”A fost neașteptat de frumos. În primele două zile ale festivalului cred că am trecut de 20.000 de vizitatori, este greu să fac o estimare corectă acum pentru cele patru zile, dar cred că o să depășim cu mult edițiile anterioare, și asta cu toate că vremea a fost foarte capricioasă din nefericire, azi cu vânt și frig, dar chiar și așa acum (duminică, 18 septembrie – n.r.) este plin de oameni. Au fost prezentate mii de titluri de carte, doar la standul editurii Polirom au fost vândute peste 2.000 de titluri până azi dimineață, când foarte mulți expozanți efectiv nu mai aveau cărți în stand. În total, cele 47 de standuri au fost prezente 61 de edituri.”, spune Gabriel Bota, directorul FICT (foto stânga).

Însă epopeea FICT nu se încheie aici, iar organizatorii au în plan numeroase noutăți pentru ediția de anul viitor a festivalului, însă până atunci își propun să doteze trei parcuri de copii din Cluj cu biblioteci SMART.

”De anul viitor va o schimbare radicală, și de concept, și de imagine și de strategie. Va fi o reconstrucție totală, și ne vom conecta și mai bine cu sportul. De anul viitor ne dorim să pornim un maraton al Clujului, din centrul FICT-ului. Vom avea și o altă structură arhitecturală, tot pe conceptul de spațiu deschis, dar cu o altă formă, în X. Ca structură a evenimentelor o să mergem probabil pe mai multe conferințe, pentru că au avut foarte mare succes anul acesta, și o să încercăm să implicăm și autorii în conferințe, nu doar în prezentări de carte. Ne-am dat seama că, anul acesta, la conferințe au fost cei mai mulți oameni. Sper că toată lumea este foarte mulțumită. În primul rând trebuie să mulțumesc clujenilor, care au venit, au cumpărat carte și s-au bucurat de eveniment, dar și echipei de organizare. Așa că mergem cu zâmbetul pe buze mai departe”, încheie Garbriel Bota.

Viorel Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut