Zăpada a dat bătăi de cap edililor

După o lungă perioadă de timp primăvăratic, la începutul acestei săptămâni a nins din nou pe Valea Someșului Mic. Zăpada căzută de drumuri a creat perturbări în circulația rutieră, însă nu pentru multă vreme, fiindcă utilajele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au ieșit pe șosele încă în zorii zilei de luni.

Noi am pornit pe teren puțin mai târziu, mai exact la ora 8:00, când pe raza municipiului Gherla acționau pe străzile principale mașinile aparținând SC ADP SA. Ieșind din Gherla, șoseaua națională Cluj-Napoca-Dej a fost curățată de utilajele Companiei de Drumuri Naționale, iar pe raza comunei Mintiu Gherlii lucrau utilajele aparținând firmei de deszăpezire cu care Primăria are contract de întreținere a drumurilor. La Bunești – Cătun am văzut un copac rupt din cauza vântului mare, însă circulația rutieră nu a fost afectată. La Dej, vis-a-vis de Gara CFR, vântul a rupt un brad uriaș, dar nici acolo nu au fost probleme pe șoseaua, unde mai mult ploaia a dat bătăi de cap șoferilor. Pe străzile municipiului Dej am văzut mai multe forțe mecanice de la SC ADP Service, care au degajat zăpada de pe carosabil. Ce am mai reținut, personalul magazinelor din centrul orașului lucra cu lopata în mână la curățirea trotuarelor, acțiune supervizată de angajații Primăriei, ieșiți pe domeniul public să controleze această activitate de sezon.

Capătul raidului nostru de luni dimineață a fost comuna Cășeiu, unde primarul Silviu Boldor încă din zorii zilei coordona acțiunile de deszăpezire pe raza celor 10 sate componente, unde pe lângă mașinile și utilajele aparținând firmei de specialitate din localitate, cu care are contract Primăria, s-a aflat pe drumurile comunale și buldoexcavatorul administrației locale, carosabilul fiind curățat și în cele mai îndepărtate sate ale așezării din vecinătatea Dejului.

După topirea bruscă a zăpezii și în urma ploilor, căzute la începutul săptămânii au crescut apele Someșului și ale pâraielor din zonă, la fel o problemă pentru locuitorii din mediul rural.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut