Wizz Air Cluj-Napoca Marathon: Ediție virtuală, cu 932 alergători

932 de alergători din 12 țări, 5 probe de competiție, 14.710 de kilometri alergați, 101.760 de minute de mișcare. Acesta este bilanțul ediției virtuale a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, încheiată duminică.

Al 10-lea an al Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cunoscut și ca Maratonul Internațional al Clujului, a adus o prima ediție virtuală, 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, care a avut loc între 8 și 15 noiembrie 2020. Deși ediția fizică a evenimentului a fost inițial amânată (din aprilie, în noiembrie), iar apoi anulată, ediția virtuală a adunat aproape o mie de participanți la start, din România, Slovacia, Olanda, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Franța, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Oman. Avantajul major a fost că fiecare participant a avut la dispoziție 8 zile să-și ducă cursa la bun sfârșit, unde, când și cum a vrut.

1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon s-a desfășurat sub sloganul „Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”Alergăm separat, concurăm împreună”.

„Am sperat până în ultimul moment că va fi posibilă organizarea fizică, reală, însă din cauza obstacolelor și a limitelor impuse de pandemie am avut două opțiuni: să ne oprim sau să fim creativi. Și, pentru că numai uniți trecem cu bine peste perioada asta, iar alergarea ne dă speranță și aduce oamenii împreună, am decis să organizăm 1.0. Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon, în cadrul căruia alergătorii să concureze împreună, dar să alerge separat. Astfel, în intervalul 8-15 noiembrie, 932 de alergători din 12 țări au alergat în cadrul celor 5 probe. De fapt, am avut 932 de organizatori, pentru că fiecare dintre participanți și-a organizat propria cursa. 2020 este un an special și Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon va rămâne o parte specială a istoriei Maratonului Cluj-Napoca, însă nu va fi înregistrat în această istorie drept ediția aniversară de un deceniu. Aceea va fi în 2021 și va fi reală, adică așa cum i-am obișnuit pe participanți de 9 ani încoace, un SPECTACOL adevărat, cu public și tot tacâmul. Este un plan care ne dă totodată speranța că totul va fi bine până în primăvara viitoare!”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

Școala de Meserii, investiția alergătorilor în viitorul educației

Prin achitarea taxei de înscriere, participanții la ediția virtuală din acest an a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon au contribuit și la construirea Școlii de Meserii, al 13-lea și cel mai ambițios proiect al celor de la Beard Brothers, pentru care este nevoie de 300.000 euro.

Pentru ediția virtuală abia încheiată, alergătorii din Cluj-Napoca au avut la dispoziție o poartă oficială de Start / finish, situată între Sala Polivalentă și Cluj Arena, unde au putut să-și înceapă sau să-și termine oricare din cele 5 curse la care s-au înscris: Maraton Wizz Air 42.2 km, Semimaraton Hervis 21.1 km, Cros Garmin 10 km, Cros Zuzu 7 km, Cros Vaxicum 4 km. O echipă de fotografi profesioniști a fost prezentă în prima zi (8 noiembrie) și în ultima zi a competiției (15 noiembrie), pentru a le oferi alergătorilor măcar o parte din bucuria evenimentului: imortalizarea pe cameră a momentului în care au trecut (propria) linie de finish.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut