Website dedicat pacienților cu psoriazis

Pacienții cu psoriazis au un site dedicat – www.haisapsocializam.ro – unde pot găsi informații despre boală și sfaturi pentru un stil de viață echilibrat.

Website-ul include și un ghid care poate fi personalizat, pentru a-i ajuta pe pacienți să gestioneze vizitele la medicul dermatolog și să discute deschis cu acesta despre modul în care boala le afectează toate aspectele vieții, despre ceea ce își doresc de la tratamentul lor sau care ar putea fi cea mai potrivită opțiune de tratament pentru ei. Astfel, în urma completării unui chestionar în câțiva pași simpli, pacienții pot descărca ghidul lor personalizat de conversație cu medicul dermatolog, informează AGERPRES.

Lansarea site-ului dedicat pacienților cu psoriazis are loc în cadrul inițiativei cu același nume, „Hai să PSOcializăm”, o campanie de educare și informare cu privire la impactul psoriazisului în viața pacientului, desfășurată în parteneriat de Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA. Campania vrea să aducă în prim-plan nevoile pacienților cu psoriazis, „să limiteze percepția eronată, conform căreia, aceasta este doar o «afecțiune a pielii» și să sublinieze faptul că, deși nu este o boală vindecabilă, ea poate fi controlată și există o probabilitate foarte ridicată în prezent de a obține remisiunea în proporție de peste 90% a leziunilor cutanate”, se arată într-un comunicat al inițiatorilor campaniei.

Campania „Hai să PSOcializăm” urmărește ca, prin vocea reprezentanților comunității medicale și a pacienților, să aducă toate aceste informații în atenția pacienților deja diagnosticați, precum și a publicului larg.

Potrivit Societății Române de Dermatologie, prevalența psoriazisului la nivelul populației adulte de peste 18 ani, din România, este estimată la 4,9%. Pacienții cu psoriazis sever ratează anual, în medie, între 3 și 26 de zile de muncă, în timp ce 23% dintre aceștia afirmă că psoriazisul a influențat alegerea unei cariere profesionale.

Conform specialiștilor, psoriazisul este o boală cronică, netransmisibilă, care „nu are o cauză clară și pentru care nu există încă vindecare”, însă este o afecțiune care poate fi ținută sub control dacă pacientul respectă tratamentul prescris de medic și recomandările acestuia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut