Webinar despre rolul tinerilor în orașele viitorului 

Primarul Emil Boc a prezentat, la un webinar, „ABC”-ul menținerii talentelelor într-un oraș urmat în proiectele implementate și planificate la Cluj-Napoca, având la bază avantajele competitive pe care comunitatea noastră le are.

„Am susținut această prezentare în cadrul conferinței „Happy City – Oraș Fericit”, într-un panel moderat de András Farkas, cu tema < Oraș. Tineri. Viitor.>.Alături de primarul din Braga, domnul Ricardo Rio – de la care orașul nostru a preluat modele de bune practici – și de alți reprezentanți ai organizațiilor europene de profil, am discutat despre viziunea pentru viitor și modul în care orașele reușesc să confrunte și să depășească provocările impuse de pandemia Covid-19.

Au fost prezentate diferite modalități prin care putem să menținem tinerii în orașe, prin care putem să racordăm nevoile lor la realitățile vremii, și să le oferim soluții astfel încât să nu fie nevoiți să părăsească țara pentru un loc de muncă bine plătit.

Cu această ocazie, am prezentat viziunea pe care o avem la Cluj-Napoca pentru a ne menține tinerii – unul dintre cele mai importante avantaje competitive pe care comunitatea noastră îl are – acasă:

calitatea vieții; locuri de muncă bine plătite; guvernanță participativă; mai mult decât infrastructură (suport pentru sectorul cultural, sportiv, social și pentru tineri); orașul verde & digital”, a declarat Emil Boc. La acest webinar au participat:

Ricardo Rio – primarul din Braga (Capitala Europeană a Tineretului 2012, Portugalia), Judit Balogh – coordonator, proiectul de cooperare strategică Europe Goes Local (Bruxelles, Belgia)

Barbara Bulc – Director, Global, Development Initiative (Geneva, Elveția), Vukašin Grozdanović – Coordonator al OPENS 2019 European Youth Capital (Novi Sad, Serbia), András Farkas – moderator, directorul Citizen Y și al grupului PONT (Capitala Europeană a Tineretului 2015 Cluj-Napoca, România).

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut