Volum dedicat centenarului relaţiilor diplomatice România – Sfântul Scaun, publicat la Cluj-Napoca

Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun semnalează miercuri, într-un comunicat de presă, apariţia volumului „Romania – Santa Sede. 100 anni di relazioni diplomatiche”, ediţie îngrijită de prof. univ. dr. Liviu-Petru Zăpîrţan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, şi publicată de Editura „Şcoala Ardeleană” din Cluj-Napoca.

Cartea, apărută sub egida misiunii diplomatice şi a Academiei Române, este consacrată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun (1920-2020), evocând principalele evoluţii din istoria relaţiilor româno-vaticane, care au cunoscut de-a lungul timpului momente de vârf, dar şi dificultăţi, astăzi situându-se la un nivel de excelenţă, confirmat de vizita istorică a Sanctităţii Sale Papa Francisc în România în 2019.

Volumul cuprinde mesajele preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, a cardinalului secretar de stat Pietro Parolin şi a monseniorului Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele din partea Sfântului Scaun, precum şi o serie de studii semnate de specialişti în materie din România şi de la Vatican. De asemenea, cartea prezintă în premieră o selecţie de documente din Arhiva Istorică a Secţiunii pentru Raporturile cu Statele a Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut