Vizită „în taină” a ministrului Sănătății, la Cluj

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat, joi, o vizită la Cluj-Napoca, fără a anunța, însă, presa. El s-a întâlnit cu primarul Emil Boc și cu prefectul Mircea Abrudean și a vizitat Direcția de Sănătate Publică și Spitalul de Boli Infecțioase.

Întrebat de ce presa nu a fost anunțată și ce discuții s-au purtat, prefectul județului Cluj a precizat: „Domnul ministru a dorit să facă o vizită tehnică de lucru la DSP pentru a evalua modul de desfășurare a activității. Nu îi stabilesc eu agenda și nici modalitatea de comunicare. A mai fost la Timișoara și Brașov. Am făcut o vizită împreună la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase în care a mulțumit personalului medical pentru implicare și pentru profesionalism. De asemenea, a dorit să afle dacă sunt solicitări către minister din partea spitalelor”.

Primarul Emil Boc a postat pe o rețea de socializare ce anume a discutat cu ministrul Nelu Tătaru.

„Am avut plăcerea, împreună cu domnul Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj și cu domnul Dan Ștefan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, să discutăm cu domnul ministru Tătaru aspecte actuale privind sănătatea publică și gestionarea epidemiei COVID-19 în județul Cluj și în județele învecinate.

În special am discutat problema locurilor pentru terapie intensivă destinate pacienților care provin din alte județe. În acest moment, situația este sub control și prin parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii – România o vom avea și în viitor.

De asemenea, am discutat despre condițiile în care va începe anul școlar, obiectivul nostru fiind acela de a avea elevii la școală, în condiții de siguranță, conform legii”, a spus Boc.

Anca M. Colibășanu

Articole din aceeasi categorie