Vizită a edililor gherleni la Forchheim

În ultimii ani municipalitatea gherleană a întărit relațiile de colaborare și prietenie cu reprezentanții orașelor înfrățite din Franța. Germania, Elveția, Ungaria, Bulgaria și Italia. Aceste relații strânse sunt continuate și în această vară.

Chiar zilele trecute, o mică delegație a Primăriei Municipiului Gherla a efectuat o scurtă vizită în localitatea germană Forchheim, oraș înfrățit cu urbea de pe Someș și unde are mulți prieteni, printre care se află cei din Deutches Rotes Kreuze (Crucea Roșie Germană), instituție germană ce a finanțat deschiderea Cantinei de ajutor social din Gherla, un moment important în sprijinirea oamenilor nevoiași. Vizita edililor gherleni a avut loc cu ocazia tradiționalei sărbători locale „Annafest”, unde oaspeții români au avut parte de multă bucurie alături de membrii delegațiilor străine din Cehia, Franța și Italia, care, la fel, au onorat acest eveniment important în viața locuitorilor orășelului bavarez. Primarul municipiului Gherla, Ovidiu Drăgan, alături de ceilalți membri ai delegației clujene, Vlad Bărbos, Kiss Attila și Zsoldos Cosmin, au avut întrevederi cu edilii locali, tema principală fiind dezvoltarea și extinderea colaborării în domeniile social și cultural. În timpul șederii la Forchheim, oaspeții români au vizitat obiective istorice și culturale din localitate, printre care s-a aflat și renumita cetate fortificată, simbolul orășelului german. Oaspeții gherleni au aflat și despre investițiile aflate în derulare pe diferite șantiere de construcții.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Gherla au participat și la cel mai important moment al sărbătorii, deschiderea butoiului de bere, urmat de parada delegațiilor străine, acompaniată de fanfara din localitate, îmbrăcată în frumoasele costume populare specifice landului respectiv.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut