Vizarea carnetelor de rentier

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că viza carnetelor de rentier pentru anul 2020 poate fi obţinută pe baza informaţiilor transmise de rentieri, prin mijloace electronice, poştă / curier, telefonic.

În perioada următoare vor fi autorizaţi la plată şi ceilalţi rentieri care vor solicita vizarea carnetului până la 31 august 2021.
Moştenitorii care solicită plata rentei viagere agricole pentru anul 2020 vor fi autorizaţi doar dacă depun documente justificative până la 15 octombrie 2021. Termenul final de plată pentru anul 2020 este 30 noiembrie 2021.
Dacă sumele virate de APIA către rentieri sunt returnate în contul agenţiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora în termen de 3 ani de la data-limită anuală de plată (30 noiembrie al fiecăruia an), inclusiv în caz de deces al rentierului, către moştenitorii legali ai acestora, având la bază documentele justificative aferente.

APIA a plătit deja renta pentru beneficiarii care au solicitat plata prin mandat poştal și au obţinut anterior viza carnetelor de rentier.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut