Vicepreședintele SUA: „Statele Unite ale Americii sunt dedicate prieteniei şi alianţei cu România”

Un atac împotriva unui stat aliat NATO este un atac împotriva tuturor statelor din Alianţă, a declarat, vineri, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Statele Unite ale Americii sunt dedicate prieteniei şi alianţei cu România”, a arătat ea şi a amintit că în România există prezenţă militară americană prin rotaţie. În ceea ce priveşte dislocarea de trupe suplimentare, oficialul american a spus că „este o situaţie dinamică şi vom evalua nevoile pe care le avem pentru a menţine stabilitatea în regiune”. „Angajamentul SUA faţă de Tratatul Nord-Atlantic este de neclintit. Luăm lucrurile foarte în serios şi suntem pregătiţi să acţionăm conform cu ceea ce declarăm când spunem că un atac împotriva unui stat aliat NATO este un atac împotriva tuturor. Angajamentul nostru este ferm. Când repetăm şi preşedintele Joe Biden o spune – vom apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO. Aşa că sunt prezentă în România, azi, pentru a reafirma acest angajament”, a punctat Harris.

Vicepreședintele SUA a mai ținut să mulțumească României din partea Statelor Unite pentru „generozitatea şi curajul” demonstrate în contextul conflictului Rusia – Ucraina. „Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment”, a spus oficialul american. Harris a adăugat că „o lume întreagă” a văzut sprijinul pe care românii l-au oferit refugiaţilor. „Toţi, din lumea întreagă, am văzut cum aţi primit refugiaţi. În toată lumea, iar eu vorbesc din perspectiva SUA, ştim de provocările pe care le aveţi din perspectiva localizării dumneavoastră”, a afirmat vicepreşedintele SUA.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut