Verificări și controale, pentru siguranța transporturilor

Polițiștii de la transporturi au legitimat 1.979 de persoane, au controlat 588 de autovehicule și au efectuat patrule în 284 de stații și triaje și 325 de trenuri de călătorie, în cadrul unor acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stațiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi și aeroporturi, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale și aeriene, desfășurate, la nivel național, în perioada 6 – 12 ianuarie.

De asemeni, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă. Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun.

În cadrul acțiunilor au fost depistați 6 urmăriți, au fost verificate 12 obiective de pază și 10 agenți economici. Polițiștii au constatat 14 infracțiuni, fiind cercetate 9 persoane. De asemeni, au aplicat 576 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.320 de lei și au indisponibilizat 400 de țigarete și o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut