„Verde” la exproprieri?

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării la obiectivul de investiții Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană Piața 14 Iulie, str. Giuseppe Caribaldi, str. Sigismund Toduță, str. Traian Grozăvescu, str. Milcov, str. Octavian Goga, str. George Enescu.

Un alt proiect de hotărâre care se va afla pe masa de lucru a consilierilor vizează aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării la obiectivul de investiții Amenajare parc pe culoarul Canalul Morii – tronson Parcul Rozelor din Cluj-Napoca.

Municipalitatea argumentează că primul proiect face parte din programul de investiții Wakable city -Orașul pentru pietoni și presupune reamenajarea unor străzi și spații urbane din cartierul Grigorescu. Suprafața afectată de lucrări este de 35.231 mp, și se suprapune peste un număr de 20 de imobile din care unul se află în proprietatea privată a unor persoane fizice, două se află în proprietatea privată a municipiului Cluj-Napoca și 17 imobile cu destinație de drum ce se află în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Valoarea totală estimată a despăgubirilor este de 3.269.371,92 lei, valoare stabilită pentru suprafața totală de teren aflată în domeniul privat ce urmează a fi expropriat respectiv suprafața de 2020 mp, și pentru trei imobile construcții- gard. Finanțarea va fi asigurată din fonduri de la bugetul local.

În ce privește al doilea proiect, amplasamentul lucrării de utilitate publică de inters local la obiectivul de investiții este de 32.917mp. Proprietățile afectate de coridorul de expropriere astfel cum a fost avizat și recepționat de către OCPI Cluj au fost evaluate prin rapoarte de evaluare individuală, prin care a fost estimată valoarea despăgubirilor. Astfel, valoarea totală a despăgubirilor este 13.020.872,40 lei pentru care finanțarea va fi asigurată din surse proprii ale bugetului local.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut