Utilități urbane în comuna Cășeiu

Comuna Cășeiu se găsește chiar în vecinătatea Dejului, dar putem spune că cele două localități sunt aproape contopite, doar indicatorii de pe marginea șoselei ce duce spre Baia Mare desparte municipiul de la confluența Someșurilor de așezarea rurală ce cuprinde nu mai puțin de 10 sate. Însă, când vorbim de ultimele realizări ale edililor din Cășeiu nu este mare diferență în ceea ce privește utilitățile de gospodărie comunală.

Chiar în prima jumătate a anului s-au făcut lucruri frumoase în acest domeniu pe raza comunei Cășeiu. Primarul Silviu Boldor ne-a amintit câteva investiții importante pe linia îmbunătățirii nivelului de trai al populației de pe acele meleaguri, unde casele noi se ridică precum ciupercile după ploaie, mulți dejeni mutându-se la țară. Astfel, în satele Guga și Sălătriuc s-a introdus apa potabilă, iar în satul Coplean se află în finalizare lucrările la rețeaua de canalizare, investiție ce s-a efectuat în anii trecuți în localitățile Urișor și Cășeiu. Pe agenda de lucru a edililor se mai află amenajarea de noi trotuare la Cășeiu, unde deja s-a lucrat pe tronsonul din fața Școlii Gimnaziale, unde a fost asfaltată și strada ce duce spre Gara CFR. Trotuarele vor fi modernizate și în alte zone ale centrului de comună. De asemenea, se va continua modernizarea infrastructurii rutiere agricole (drumuri de hotar, cum se spune), lucrare demarată anul trecut în Urișor, unde s-a turnat covor asfaltic pe străzile laterale. Astfel de acțiuni gospodărești vor avea loc în perioada următoare și la Cășeiu.

Deci, în comuna Cășeiu realizările edilitare prind contur, Primăria acordând atenție deosebită și investițiilor sociale, care nu au fost uitate în ultimii ani.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut