Unirea Principatelor Române, marcată la Gherla

Primăria municipiului Gherla și Casa Municipală Gherla organizează marți, 24 ianuarie, un spectacol festiv dedicat aniversării a 124 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment important în istoria țării noastre, sărbătorit an de an într-un cadru festiv de locuitorii orașului de  pe Someș.

Reprezentația are loc începând cu ora 17:00, la Casa Municipală din centrul orașului și are un program deosebit de bogat și variat, cu un repertoriu reprezentat de toate genurile muzicale: folclor, muzică clasică, piese de fanfară și alte momente artistice.

În cadrul spectacolului vor evolua soliștii și instrumentiștii tarafului „Ardealul”, condus de Emil Mihai, în frunte cu cunoscutul interpret Raul Oltean, fanfara  municipală dirijată de Vasile Chiș, lieduri interpretate de eleva Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, soprana Lidia Șom, Grupul instrumental „Clasic”, și piese instrumentale interpretate la orgă de talentatul elev Ștefan Rus, o mare speranță a muzicii clasice din localitate. Desigur, nu vor lipsi frumoasele dansuri populare tradiționale prezentate de membrii Ansamblului „Valea Someșului”. La sfârșitul evenimentului toată lumea va coborî în Piața Libertății, unde pe platoul din fața Casei Municipale de Cultură se va încinge Hora Unirii, așa  cum se obișnuiește să se întâmple la 24 ianuarie în municipiul Gherla.

Cu ocazia aniversării a 124 de ani a Unirii Principatelor Române, la Centrul de Informare și Promovare Turistică s-a deschis o expoziție fotodocumentară legată de semnificația istorică a Unirii Principatelor Române.

Importanța și semnificația istorică a evenimentului de la 24 ianuarie 1859 a figurat ca temă principală și în cadrul manifestărilor cultural-artistice desfășurate zilele trecute în școlile și grădinițele orașului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut