Unirea Dej învinge liderul şi trece pe primul loc în Liga a II-a!

După trei rezultate de egalitate consecutive, Unirea Dej a reuşit, în etapa a 9-a, să producă una din suprizele mari ale sezonului de liga a II-a, învingând, pe teren propriu, liderul de până atunci  al campionatului, Oţelul Galaţi, venit pe malul Someşului să-şi continue şirul de victorii. Elevii antrenorului Dragoş Militaru au câştigat cu 2-0 (2-0), și s-au instalat în fruntea clasamentului!

Gazdele au evoluat cu multă ambiţie şi dăruire, punând stăpânire pe joc încă la începutul partidei, eroul principal şi totodată cel mai bun jucător al întâlnirii fiind mijlocaşul Angelo Cocian, autorul celor două goluri.  În minutul 8, el a înscris din apropiere la  centrarea căpitanului de echipă Florin Blaj, fostul portar a lui „U”, Dur-Bozoancă fiind bătut prima oară. A doua oară, acesta a fost învins după un șut de la 18 metri, mingea fiind catapultată direct în vinclul porţii.

Pînă la cea de a doua reuşită, Unirea a mai avut cîteva ocazii bune de a marca prin Adrian Pop, la o lovitură liberă de la 20 metri, balonul trecând puţin peste poartă şi prin acelaşi Cocian, care nu s-a descurcat la o fază în careul mic al oaspeţilor. Fotbaliştii de pe Dunăre au avut o singură şansă de a reduce scorul, în prelungirile actului întâi, când italianul Juri Cisotti a nimerit bara porţii apărate de rezerva Claudiu Chindriş.

După pauză, gălăţenii au jucat  mult mai ofensiv, tehnicianul Dorinel Munteanu, primit cu aplauze de publicul aflat în tribune, schimbând tactica, punând accent pe jocul combinativ. Oţelul și-a creat, astfel, mai multe ocazii de gol, ratate însă de Cătălin Golofca și George Cârjan.

În timp ce oaspeţii atacau în valuri, jucătorii Unirii au contraatacat periculos, şi, la o astfel de fază, în  minutul 86, noul intrat Fulga a trimis o bombă de la 25 metri, goolkeperul Oţelului reuşind să respingă in extremis mingea. Dejenii au produs, astfel, prima înfrângere echipei gălăţene, care a plecat resemnată de pe stadionul din parc, unde în această toamnă a reușit să câștige doar Politehnica Iaşi.

Unirea Dej a folosit în acest joc echipa: Chindriş – Maftei, Burdeţ, D. Pop, Buta – Ad. Pop, Chira, Kereki, Cocian – Fl. Blaj, Al. Pop. Au mai evoluat: Frăsineanu, Vomir, Fulga, Gât, Greu.

În urma acestei victorii, echipa din Dej este prima în clasamentul Ligii a II-a după 9 etape, cu 18 puncte, urmată de Oțelul Galați, 18 puncte, dar cu un golaveraj inferior, și Unirea Slobozia, cu 17 puncte. Etapa viitoare, echipa din Dej va evolua, în deplasare, împotriva celor de la Viitorul Tg-Jiu.

Szekely Csaba

Foto: Unirea Dej

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut