UNICEF: Mesaj de mulțumire adresat partenerilor și donatorilor

În 2022, peste 700.000 de copii refugiați din Ucraina au tranzitat România și peste 230.000 au accesat diverse servicii în centrele de sprijin Blue Dot și alte tipuri de intervenții. Peste 5.000 de copii ucraineni își continuă educația în România, cu sprijinul oferit de UNICEF și parteneri.

De asemeni, peste 4.000 de copii și adulți din România au accesat servicii specializate de sănătate, educație și protecție oferite de specialiștii celor cinci Centre Comunitare Integrate dezvoltate de UNICEF și parteneri săi. În 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, UNICEF a organizat cea mai mare lecție din România, la care au participat peste 107.000 de elevi și au învățat cum să deosebească faptele de opinii în mass-media.

„Suntem recunoscători tuturor partenerilor și tuturor donatorilor care ne-au ajutat în 2022 să asigurăm accesul la servicii copiilor vulnerabili din România, indiferent de unde vin, și să livrăm produse de strictă necesitate copiilor refugiați din Ucraina” – declară reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, care transmite acestora, în numele tuturor copiilor pe care i-au ajutat împreună, un mesaj de mulțumire.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut