UNICEF: Ajutor pentru Ucraina

Peste un milion de copii au fugit până acum din Ucraina, în timp ce războiul continuă să devasteze țara. Majoritatea au fugit cu familiile lor în Polonia, Ungaria, Slovacia, Moldova și România – anunță UNICEF. „Copiii lasă în urmă tot ce știu pentru a-și găsi siguranța. Este dureros” – spune directorul regional al UNICEF pentru Europa și Asia Centrală, Afshan Khan.

Până acum, șase camioane încărcate cu aproape 70 de tone de provizii au ajuns în Ucraina. Materialele includ echipamente de protecție personală și truse medicale, chirurgicale și obstetrice. Alături de parteneri, echipele UNICEF vor livra provizii medicale în 22 de spitale din cinci zone diferite afectate de conflict, în beneficiul a 20.000 de copii și mame.

Pentru a ajuta copiii și familiile care se deplasează din Ucraina în Moldova, Polonia, România și Belarus, UNICEF a înființat centre „Blue Dot” – spații sigure care oferă informații esențiale familiilor care călătoresc și capacitatea de a identifica copiii neînsoțiți și separați, asigurând protecția acestora.

UNICEF face un apel la strângerea a 349 de milioane de dolari, „pentru a preveni o și mai mare deteriorare a bunăstării copiilor din Ucraina și din țările vecine” și pentru a permite furnizarea eficientă a sprijinului vital. Ajutorul include 276 milioane de dolari pentru nevoi imediate în Ucraina și 73 milioane de dolari în țările vecine.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut