Undă verde pentru finanțarea Spitalului Regional de Urgenţă din Florești

Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost semnat, investiția urmând să se ridice la peste 500 milioane de euro. Unitatea medicală va fi construită în comuna Floreşti printr-o finanţare de 500 de milioane de euro și va avea 849 de paturi, heliport şi aproximativ 152.000 de metri pătraţi suprafaţa construită. „Domnul Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, a semnat contractul de finanţare a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, proiectul fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Acesta este primul Spital Regional din zona Ardealului. El va fi construit în comuna Floreşti, iar investiţia acestuia va fi de peste 500 de milioane de euro. Durată de implementare este de 107 luni, se va constitui într-un complex de construcţii cu 7 etaje (inclusiv subsolul, parterul şi 5 etaje superioare) şi va avea 849 de paturi. Obiectivul va beneficia de un heliport şi de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcţie. Suprafaţa totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, citat de comunicatul de presă.Potrivit sursei citate, este necesară continuarea investiţiilor în modernizarea sistemului medical. „Atât Instituţia Prefectului- Judeţul Cluj, cât şi autorităţile locale clujene au susţinut constant acest proiect şi au urmărit îndeaproape evoluţia acestuia, asigurând întregul suport pentru obţinerea avizelor necesare. Realitatea acestor zile confirmă necesitatea continuării investiţiilor în modernizarea sistemului medical şi în calitatea serviciilor medicale oferite populaţiei, iar Instituţia Prefectului va sprijini şi încuraja astfel de proiecte”, se mai arată în comunicat.
Primarul comunei Florești, Horia Șulea spune că instituția pe care o reprezintă a fost cea care a eliberat Certificatul de Urbanism aferent viitoarei construcții și a realizat Planul Urbanistic Zonal „Primăria Florești este o parte integrantă și activă a grupului de entități (autorități publice locale, autorități naționale și europene, actori financiar și tehnici) care au pus umărul din plin pentru a se ajunge în această fază premergătoare depunerii cererii de finanțare.
Este de ajuns a aminti aici că Primăria Florești este cea care a eliberat Certificatul de Urbanism aferent viitoarei construcții, a realizat Planul Urbanistic Zonal și apoi a lucrat la modificările succesive ale acestuia, care s-au făcut pentru a fi în concordanță cu cele solicitate de consultanții tehnici internaționali. De asemenea, administrația publică locală floreșteană s-a ocupat și de obținerea avizelor și acordurilor necesare pentru ase ajunge în această fază a proiectului”, a precizat Horia Șulea.

C.P.

Articole din aceeasi categorie