Undă verde pentru construirea sediului Academiei de Muzică ‘Gheorghe Dima’

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a semnat, joi, contractul de proiectare şi execuţie a sediului Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima”, iar investiţia este de peste 127 de milioane de lei pentru amenajarea şi extinderea unor corpuri de clădire.

„Astăzi, 26 noiembrie, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru realizarea Extinderii şi etajării Corpului C1 în vederea conversiei funcţionale în Academia de Muzică, extinderea Corpului C2 şi conversia funcţională în ateliere de întreţinere pentru clădirea principală, extinderea şi amenajarea sălii de sport în corp C4, din strada Bucium, municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj. (…) Întreaga investiţie va avea o suprafaţă desfăşurată de 23.098 mp, valoarea totală a contractului semnat astăzi fiind de 127.883.041,68 lei. Lucrările vor fi executate de asocierea CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. & CONCELEX ENGINEERING S.R.L & TERRA GAZ CONSTRUCT S.R.L. şi se vor derula pe o perioadă de 24 de luni, dintre care 5 sunt dedicate activităţii de proiectare”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de MLPDA.

Printre altele, cele patru corpuri de clădire care vor fi amenajate vor avea o sală de spectacole cu o capacitate de 835 de persoane, o sală de orgă cu peste 110 locuri, amfiteatrul cu 224 de locuri, rectoratele, decanatele, biblioteca, săli de curs, laboratoare, vestiare pentru artişti, cabinet medical, cămin studenţesc cu 56 de camere pentru 180 de studenţi, atelier de întreţinere, sală de sport

Noul sediul al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca va fi construit prin conversia și valorificarea clădirii ruinate de pe strada Bucium, în care ar fi trebuit să funcționeze un spital regional

Construirea unui spital de urgenţă la Cluj a fost începută în 1995, la inițiativa Consiliului Județean Cluj. Clădirea a început să fie ridicată la capătul dinspre comuna Florești al cartierului Mănăștur, în zona numită „Colina”, unde, pe atunci, se termina orașul. Lucrările s-au oprit după numai un an, din lipsa fondurilor și a proiectării defectuoase clădirii, considerată prea mică și inadecvată. De atunci, zona a fost năpădită de buruieni, iar Clujul și Floreștiul s-au unit, de facto. Valorificarea terenului a fost împiedicată și de un proces de retrocedare, pierdut în final de cei care au revendicat terenul.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sari la conținut