Un weekend în care „suferința a întâlnit speranța”

„Un weekend în care suferința a întâlnit speranța”. Așa numește Agenția Națională de Transplant (ANT) acest sfârșit de săptămână, în care trei români au putut primi o nouă șansă la viață prin transplant, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Potrivit ANT, familia unei paciente de 45 de ani, din Cluj-Napoca, aflată în moarte cerebrală, „a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe și a acorda altor oameni necunoscuți o șansă la viață”. „Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune și șansă nesperată pentru alți oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de așteptare. În aceste zile atât de dificile, gestul familiei și efortul echipelor medicale ne obligă să fim profund recunoscători față de toți cei care aduc speranța pentru viață, care se luptă pentru viața semenilor lor” – a transmis ANT, odată cu mulțumirile adresate colectivului ATI II și echipei de la SCJU Cluj, coordonată de dr. Monica Scutariu, kdp, „prima verigă în lungul lanț de la suferință la speranță”.

Intervenția de prelevare a fost realizată de echipele Institutului Clinic Fundeni, pentru ficat (condusă de dr. Vasile Lungu) și Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj, pentru rinichi (coordonată de dr. Dan Pop). Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale celor două unități sanitare de elită.

Prelevarea de organe este a 5-a, de anul acesta, realizată la spitalul din Cluj-Napoca și a 50-a la nivel național.

M. T.

Articole din aceeasi categorie