Un nou serviciu de colectare selectivă pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Clujenii pot scăpa de deșeurile de echipamente electrice și electronice participând la campania „Cluj-Napoca – Împreună pentru un viitor mai verde!”, organizată de RoEcollect, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Începând cu luna aprilie, cetățenii, firmele și instituțiile din municipiul Cluj-Napoca au la dispoziție un serviciu permanent și GRATUIT de colectare selectivă a DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și DBA (deșeuri de baterii și acumulatori), pus la dispoziție de operatorul de colectare RoEcollect.

Parteneriatul cu Primăria Cluj-Napoca include și activități de informare și educare, care au rolul de a conștientiza nevoia și dorința de responsabilitate față de mediu, modele de comportament și respect față de valorile cetății”. De asemeni, include și realizarea de acțiuni de colectare recurente și campanii de conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor. O astfel de campanie de informare, educare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) se va desfășura în perioada 7 aprilie – 6 iunie, sub genericul „Cluj-Napoca – Împreună pentru un viitor mai verde!”

Toate comenzile venite până în data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare RoEcollect, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorului local vă vor suna în maximum 24/48h de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor. Tot ce trebuie să faceți este să sunați la 0755 406 406 (număr cu tarif normal), disponibil de luni până vineri, între orele 09:00-17:00, sau să completați formularul online pe www.roecollect.ro/contact/, disponibil 24h/7zile. În urma comenzii dumneavoastră, veți fi sunați de un reprezentant al operatorului de colectare RoEcollect, pentru a stabili data preluării comenzii” – informează Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Aceeași sursă anunță că pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare: un frigider, 4 mașini de găurit cu percuție, 4 polizoare unghiulare, 4 uscătoare de păr, 4 cafetiere , 4 blendere , 3 mașini de călcat, 3 storcătoare citrice, 3 aspiratoare cu sac. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc online, în 6 iunie, pe pagina de Facebook RoEcollect.

Echipa RoEcollect asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și electronice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către operatorii de reciclare acreditați după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu” – adaugă sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut