Un nou sens unic pe o stradă din Gherla

A început sezonul estival și asta se simte și pe circulația rutieră de pe străzile orașelor noastre, chiar și într-un municipiu mai mic cum este Gherla. Nu întâmplător, Primăria împreună cu Poliția încearcă să evite aglomerația mare pe raza orașului și totodată iau măsura necesară reglementării circulației.

Zilele trecute, de exemplu, s-a instituit un sens unic pe strada Frasinului, din cartierul de locuințe MR1. Sensul unic este dinspre strada Gelu spre strada Stejarului. Noua reglementare de circulație face parte din prima etapă a reorganizării sensurilor de circulație din Cartierul Nou. „Având în vedere solicitările locuitorilor de pe str. Frasinului cu privire la instituirea unui sens unic pe această stradă, în vederea înființării unor parcări, s-a propus reglementarea circulației prin instituirea sensului unic pe strada respectivă, direcția de mers dinspre str. Gelu spre str. Stejarului”, s-a motivat în referatul unui proiect de hotărâre, votat de consilierii locali în urmă cu aproape doi ani, în august 2021. S-a solicitat avizul Poliției municipiului Gherla cu privire la cele mai sus menționate, răspuns care a fost transmis printr-o adresă înregistrată la Primăria municipiului Gherla. „Comisia de sistematizare a circulației din Municipiul Gherla a analizat situația din punct de vedere al circulației rutiere conform celor mai sus arătate”.

Tot zilele trecute, SC ADP SA a montat trei indicatoare rutiere aferente noii reguli de circulație, iar șoferii care trec pe acolo deja respectă această schimbare, menită să reglementeze circulația pe aleea respectivă, unde funcționează mai multe unități comerciale.

Recent, la intersecția străzilor Avram Iancu, Armenească și Dragoș Vodă din centrul municipiului Gherla a fost amenajat un nou sens giratoriu, înființat tot pe linia îmbunătățirii circulației și evitării aglomerației.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut