Un nou parc finalizat până la sfârșitul anului, la Cluj-Napoca

Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare, va fi gata până la sfârșitul anului. Este vorba de o investiție de 9 milioane euro pentru o nouă zonă verde de calitate pentru clujeni. Primarul Emil Boc a verificat stadiul lucrărilor.

„Am verificat stadiul lucrărilor la proiectul de modernizare a Parcului Feroviarilor. Proiectul pune accent pe biodiversitate și cuprinde plantarea a 510 arbori cu balot pe lângă vegetația existentă, respectiv peste 30.000 exemplare vegetație de talie mică pentru, spre exemplu, garduri vii, zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile, acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp, suprafața totală a parcului în proces de reabilitare fiind de 5,3 hectare.

Se amenajează alei pentru pietoni și bicicliști, pavilioane multifuncționale, amfiteatre, lacuri de retenție, spații tehnice; vor fi amplasate grupuri sanitare, mobilier urban modern etc. De asemenea, se instalează sistem public de iluminat cu tehnologie LED, eficient energetic”, a declarat Emil Boc.

În proiect a fost cuprinsă și realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someș în zona parcului, precum și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor – amplasare stații de încărcare mașini electrice, introducere cabluri în subteran, reabilitare carosabil, lucrări la trotuare ș.a..

Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I – contractul de proiectare – desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut