Un nou internat în construcție la Gherla

Printre cele mai importante investiții sociale din municipiul Gherla în anul 2022 se află construirea unui nou internat școlar în cadrul Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei nr. 35.

Este o lucrare amplă, care a debutat în toamna anului trecut și care se va  finaliza, după estimările constructorilor, în luna august 2022, adică în ajunul noului an de învățământ. Muncitorii de pe șantier acționează într-un ritm susținut, după ce au terminat cu fundația și cu lucrările de gospodărire comunală (apă, canalizare etc.) au început ridicarea clădirii. Noul corp de clădire din incinta liceului va cuprinde internatul, cantina și bucătăria, condiții excelente de cazare și masă pentru elevii proveniți din peste 30 de localități rurale din județele Bistrița Năsăud, Cluj și Mureș.

În prezent, internatul vechi din cadrul Fundației Culturale „Téka” găzduiește 140 de copii, număr ce se va menține și în clădirea nouă. Investiția se execută cu sprijinul guvernului din Ungaria.

Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” din Gherla a fost construit în anii 2010-2016,  numărând 432 de elevi în ciclurile primar, gimnazial și liceal. Într-o perioadă relativ scurtă a devenit una din școlile cu rezultate bune atât în procesul instructiv-educativ,  cât și în activitățile extrașcolare (cultură, sport).

În prezent, la Gherla se lucrează și la reabilitarea clădirii Școlii Gimnaziale Nr. 1 de pe strada Liviu Rebreanu. Tot acolo se construiește o nouă sală de sport. Investiții importante în domeniul învățământului, de care a fost mare nevoie. Școala Gimnazială  Nr. 1, de  exemplu, până acum nu dispunea de o sală de sport…

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut