Un cunoscut judecător clujean părăsește sistemul

Un cunoscut judecător din cadrul Curții de Apel Cluj a decis să-şi încheie activitatea în magistratură după aproape 32 de ani de activitate. Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, joi, solicitarea judecătorului clujean, urmând ca preşedintele Klaus Iohannis să semneze eliberarea din funcţie. Vasile Goja și-a început activitatea de judecător în 1991 în cadrul Judecătoriei Sighetu Marmației. Începând cu anul 1997, Vasile Goja a deținut funcția de președinte al acestei instanțe iar la 1 noiembrie 1999 promovează judecător la Tribunalul Cluj. Între 2002 și 2004 a exercitat funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, iar pentru o perioadă și funcția de președinte al instanțe clujene. De la 1 septembrie 2004, Vasile Goja activează ca judecător la Curtea de Apel Cluj în cadrul Secției penale și de minori.

Tot mai multe birouri de magistrați rămân goale

Un alt magistrat clujean care a solicitat eliberarea din funcție prin pensionarea este Ana Aldea, judecător cu grad de Curte de Apel care activează la Tribunalul Cluj.

De la începutul anului și până acum nu mai puțin de șase judecători de la Curtea de Apel Cluj au părăsit sistemul prin pensionare. Acest lucru a dus la desființarea a trei din cele nouă complete de judecată. În acest context, volumul de muncă al judecătorilor care au rămas în activitate a crescut considerabil, iar șanse pentru refacerea în următoarele luni a schemei de personal nu sunt. Ce e și mai îngrijorător e faptul că în acest an se prefigurează pensionarea și a altor magistrați din cadrul acestei instanțe.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut