Un copil bolnav are nevoie de ajutor

În municipiul Gherla continuă acțiunile caritabile în sprijinul semenilor bolnavi și care au mare nevoie de sprijin financiar. Ultimul exemplu concret este  Vladimir, un băiețel de 2 ani, din Gherla, care s-a născut cu probleme medicale care au culminat cu un stop cardio-respirator, fiind salvat doar de manevrele de resuscitare.

Părinții sunt disperați și fac apel la oameni cu sufletul mare, pentru că este nevoie de o operație costisitoare. „Drama prin care trece Vladimir a început acum doi ani, la naștere, atunci când noi, ca părinți, în loc să plângem de fericire, lumea noastră s-a prăbușit sub suferința unui înger fără vină. Vladimir s-a născut cu dublă circulară de cordon în stop cardio-respirator, fiind nevoie de manevre de resuscitare. În urma acestei situații, investigațiile medicale aveau să ne indice un diagnostic crunt: tetrapareză spastică, o formă de paralizie cerebrală datorată privării de oxigen la care a fost expus. Deși am început recuperarea din primele luni de viață, rezultatele la care speram se lasă așteptate, astfel că am luat decizia disperată de a încerca o procedură care nu se realizează în România, un transplant de celule stem, în speranța că țesuturile afectate se vor regenera, având în vedere potențialul pe care îl are datorită vârstei fragede. Prețul intervenției este de 20.000 de euro și se realizează în Turcia, suma pe care oricât ne dorim să o strângem singuri, nu putem, datorită costurilor ridicate ale terapiilor pe care Vladimir le face zilnic și de care va avea nevoie în continuare, chiar și după transplant”, spun părinții copilului.

Inițiativa unei campanii de strângere de bani pentru salvarea băiețelului a fost demarată în Penitenciarul Gherla. Astfel, s-a reușit până acum adunarea a aproximativ 5.000 de euro. Pentru că nu este suficient, o a doua campanie, tot la penitenciar, susținută de angajații instituției, urmează să fie demarată în cel mai scurt timp. În ajutor sare și clubul sportiv Atletic Olimpia Gherla, care a anunțat că la următoarele două meciuri doritorii vor putea să sprijine campania prin donații la o urnă amplasată special în acest scop pe stadionul municipal, pe durata jocurilor. De asemenea, persoanele care vor să întindă o mână de ajutor pot face donații în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Bal Vladimir: Euro – R098BTRLEURCRT0614478801;
RON – R051BTRLRONCRT0614478801; Cod SWIFT: BTRLRO22.

Zilele trecute, în centrul orașului Gherla, pe scena amenajată în aer liber a avut loc un concert caritabil de muzică populară, cu invitați de marcă, printre care s-au aflat Aurel Tămaș și Angela Rusu, toate încasările fiind donate familiei micuțului Vladimir, de care este alături în suferință toată urbea de pe Someș.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut