UMF Cluj, reper pe harta națională a educației

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a participat, în data de 21 mai 2024, la cea de-a IV-a ediție a conferinței anuale dedicate învățământului superior din România, alături de alți reprezentanți ai celor mai cunoscute universități din țară.

Conferința intitulată „Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației” s-a desfășurat la București la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și a fost organizată de DC Media Group. La eveniment au participat reprezentanți ai universităților din România, ai Parlamentului și Guvernului, ambasadori și secretari de stat, jurnaliști.

În cadrul conferinței, rectorul clujean a subliniat rolul activ al UMF Cluj-Napoca în promovarea unui sistem educațional de calitate. „În intervenția mea, am subliniat importanța învățământului dual, dezvoltarea cercetării, dar și necesitatea digitalizării procesului educațional pentru a ne alinia standardelor internaționale. Am reprezentat Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca în aceste discuții esențiale și am evidențiat rolul nostru activ în promovarea unui sistem educațional de calitate, recunoscut pe plan mondial. Universitatea noastră a fost foarte apreciată de cei prezenți la eveniment, un semn clar al valorii și contribuției noastre în domeniul educației și al sănătății.”, a afirmat rectorul pe pagina personală de socializare.

Participanții prezenți la conferința de la București dedicată învățământului superior au abordat teme importante privind educația și cercetarea din România, precum: legătura dintre învățământul superior și cercetare: proiecte în derulare; situația învățământului dual în România; digitalizarea procesului educațional; pregătirea noului an universitar și oferta universităților pentru noua generație de studenți; criza forței de muncă și soluțiile universităților; avantajele competitive ale învățământului românesc pe piața mondială a educației.

Potrivit reprezentanților UMF Cluj-Napoca, conferința a fost „un prilej excelent de schimb de idei și de stabilire a unor noi parteneriate naționale și internaționale”.

T.S.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut