UMF Cluj, dată exemplu de bună practică de Curtea de Conturi

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF) este dată exemplu de bună practică de către Curtea de Conturi pentru modul in care s-a implicat în starea de urgență. Printre altele, UMF a pus la dispoziția autorităților publice spațiile de cazare aflate în proprietatea sa pentru cazarea personalului medical. 

„Un exemplu de bună practică îl constituie modul în care autoritățile publice locale și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, s-au implicat activ în gestionarea și suportul acordat în prevenirea și combaterea propagării infecției cu COVID-19. Astfel, Universitatea a pus la dispoziția autorităților publice spațiile de cazare aflate în proprietatea sa pentru cazarea personalului medical, asigurând astfel, gratuit, 43 de camere. În acestea au fost cazate 137 persoane, suportând integral costurile pentru utilități, întreținere și reparații aferente acestor spații”, se arată într-un extras din raportul Curții de Conturi.

Nu în ultimul rând, în raport se mai subliniază că este de remarcat modul în care autoritățile locale au colaborat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

„De asemenea, este de remarcat modul în care autoritățile publice locale ale municipiului Cluj-Napoca au colaborat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, care a asigurat cazarea gratuită a unui număr de 121 persoane în imobilul aflat în proprietate, respectiv Clinica de Medicina Muncii”, se mai arată în raportului Curții de Conturi.

Anca M. Colibășanu

 

Articole din aceeasi categorie