UE şi SUA lucrează împreună la furnizarea de volume adiţionale de gaz natural pentru Europa

Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de ‘volume suplimentare de gaz natural’ pentru Europa, pentru a face faţă unei eventuale repercusiuni a unei eventuale invazii ruse în Ucraina, relatează France Presse.

”SUA şi Uniunea Europeană lucrează în comun la asigurarea unei aprovizionări continue, suficiente şi punctuale de gaz naturale pentru UE, din diverse surse ale planetei, pentru a evita şocuri de aprovizionare, inclusiv cele care ar putea rezulta dintr-o nouă invazie rusă în Ucraina”, afirmă preşedintele american Joe Biden şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în această declaraţie.

”SUA sunt deja cel mai mare furnizor de gaz natural lichefiat al UE. Noi colaborăm cu guverne şi operatori de pe piaţă în vederea aprovizionării cu volume adiţionale de gaz natural pentru Europa, din surse diverse de la planetă”, adaugă cei doi lideri.

Occidentul a acuzat Moscova că pregăteşte o potenţială ofensivă militară contra Ucrainei şi a ameninţat cu sancţiuni fără precedent dacă preşedintele Vladimir Putin trece la acţiune. Washingtonul a afirmat că gazoductul controversat Nord Stream 2, finalizat dar deocamdată neoperaţional, nu va fi activat dacă Rusia atacă Ucraina. AGERPRES

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut