UE dorește un acord comercial post-Brexit

Premierul britanic, Boris Johnson, a afirmat miercuri, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că un acord comercial post-Brexit este „de dorit”, exprimându-şi în acelaşi timp „decepţia” în faţa progreselor insuficiente din ultimele două săptămâni, notează AFP.

„Prim-ministrul a declarat că aşteaptă cu nerăbdare rezultatele summitului european” de joi, înainte de „a prezenta următoarele etape pentru Regatul Unit”, a precizat Downing Street într-un comunicat.

La rândul său, Ursula von der Leyen a avertizat că Uniunea Europeană „lucrează” pentru a obţine un acord post-Brexit cu Regatul Unit, „dar nu cu orice preţ”.

„Este necesar să existe condiţii corecte în ce priveşte pescuitul, condiţiile de concurenţă echitabilă şi mecanismele de guvernanţă. Mai avem mult de lucru în faţa noastră”, a insistat ea într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a participat la discuţia telefonică, a cerut „progrese” în negocieri, mai scrie AFP.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut