UBB: 30 de ani de la lansarea programului de licență de Limba și literatura norvegiană

Universitatea Babeș-Bolyai, prin Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave al Facultății de Litere, organizează, în perioada 28-29 octombrie, în colaborare și cu susținerea centrului Norwegian Literature Abroad (NORLA), festivitatea de aniversare a 30 de ani de la lansarea programului de licență de Limba și literatura norvegiană.

Ceremonia aniversară va avea loc joi, 28 octombrie, de la ora 11>00. Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, doamna Elin Widsteen, Chargé d’affaires al Ambasadei Regatului Norvegiei în România, conf. dr. Ioan-Rareș Moldovan, decanul Facultății de Litere, doamna Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, prof. dr. Sanda Tomescu Baciu, fondator și coordonator timp de 30 de ani al programului de licență de Limba și literatura norvegiană, conf. dr. Roxana-Ema Dreve, director al Departamentului de Limbi și Literaturi Scandinave, lectorul norvegian Fartein Th. Øverland și studenta doctorandă Georgiana Bozîntan.

Ceremonia aniversară este urmată, de la ora 16:00, de evenimentul „NORLA și scriitori norvegieni la UBB”, cu participarea doamnei Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, a doamnei Dina Roll-Hansen, consilier la NORLA, a scriitoarelor norvegiene Hanne Ørstavik și Lotta Elstad, a absolventelor de studii doctorale, autoare ale unor teze de doctorat consacrate literaturii norvegiene contemporane, dr. Andra Rus, dr. Anamaria Ciobanu Babias, lect. dr. Raluca-Daniela Duinea. Programul se desfășoară în limba engleză.

Festivitățile continuă vineri, 29 octombrie, de la ora 11:00, cu o întâlnire cu scriitorii Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, la care participă invitatele din Norvegia: Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad, Dina Roll-Hansen, consilier la Norwegian Literature Abroad și scriitoarele Hanne Ørstavik și Lotta Elstad.

De la ora 16:00 are loc seminarul de traduceri literare, organizat de NORLA în colaborare cu Departamentul de Limbi și Literaturi Scandinave pentru studenții programului de licență de Limba și literatura norvegiană. Margit Walsø, director al Norwegian Literature Abroad,  împreună cu Hanne Ørstavik, Lotta Elstad și Dina Roll-Hansen vor face prezentări și vor purta un dialog cu participanții care au  pregătit traduceri în limba română a două fragmente din romanele scriitoarelor Hanne Ørstavik  –  Ti amo – și Lotta Elstad – Et eget rom. Seminarul de traduceri literare se desfășoară în limba norvegiană.

Evenimentele se desfășoară pe platforma Zoom.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut